Bulgurslaatje met komkommer en kikkererwten

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • komkommers 1
  • granaatappelen 1
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • halfgedroogde tomaten in olie (versmarkt) 10
  • bulgur 250 grote eetl.
  • kikkererwten (blik) 150 g
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. - Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
  4. - Snij de ongeschilde komkommer in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij in blokjes van max. 1 cm.
  5. - Snipper de platte peterselie fijn.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Doe de bulgur in een mengkom en overgiet met 5 dl kokend en lichtgezouten water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.
  2. 2 Meng er de uitgelekte kikkererwten, de blokjes komkommer, de halfgedroogde kerstomaten en de platte peterselie onder. Roer er de olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten onder. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Bestrooi met de granaatappelpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kCal
Koolhydraten 55.8 g
Vezels 11.8 g
Vetten 8 g
Tip

Lekker bij gegrilde groentjes of runderburger.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER