Bulgurslaatje met rode biet en prinsessenbonen

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • prinsessenbonen 400 g
  • gestoomde rode bieten (versmarkt) 2
  • babyspinazie (versmarkt) 100 g
  • lente-uitjes 1
  • verse geitenkaas 150 g
  • bulgur 250 g
  • sesamzaad 1 eetl.
  • sherryazijn 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de lente-ui fijn.
  3. - Snij de gestoomde rode bieten in kleine blokjes en dep goed droog.
  4. - Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en snij de prinsessenbonen in 2.
  2. 2 Doe de bulgur ondertussen in een mengkom en overgiet met 5 dl kokend en lichtgezouten water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.
  3. 3 Meng de prinsessenbonen samen met de rode biet en de babyspinazie onder de bulgur.
  4. 4 Meng de olijfolie met de sherryazijn en kruid met peper en zout.
Afwerking

Besprenkel het bulgurslaatje met de vinaigrette. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de sesamzaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kCal
Koolhydraten 51 g
Vezels 18.5 g
Vetten 23.8 g
Tip

Lekker bij lamskoteletjes of dunne lende.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER