Bulgurslaatje met runderreepjes en gegrilde groenten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zesrib entrecote (beenhouwerij) 600 g
  • gegrilde groentemix (diepvries) 800 g
  • onbehandelde citroenen (bio) 0.5
  • bulgur 250 g
  • notenmengeling 100 g
  • boter 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • kippenbouillon 5 dl
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2 Verdeel de diepgevroren groentemix over een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.
  3. 3 Kook intussen de bulgur gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. 4 Rasp de schil van de citroen en pers hem.
  5. 5 Smelt de boter in een braadpan en bak de entrecote ± 4 min. aan elke kant, of langer naar smaak. Wikkel daarna in aluminiumfolie en laat even rusten.
  6. 6 Hak intussen de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  7. 7 Meng de bulgur met het citroensap, de citroenzeste en 2 eetl. olijfolie. Kruid goed met peper en zout en bestrooi met de noten.
  8. 8 Snij de entrecote in reepjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 882 kCal
Koolhydraten 72 g
Proteins 45.8 g
Fat 43.1 g
Tip

- Vervang de bulgur door couscous.
- U kan ook restjes van verschillende noten gebruiken in plaats van de kant-en-klare notenmengeling

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER