Butternut-bulgur met spinazie en rozijnen

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • butternutpompoenen 1
  • verse spinazie 400 g
  • bulgur 300 g
  • pompoenpitten 3 eetl.
  • rozijnen (Golden) 150 g
  • donkerbruine suiker 1 eetl.
  • groentebouillon 5 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • komijnpoeder 0.5 koffiel.
  • gerookt paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • korianderpoeder 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Schil de butternutpompoen en verwijder de draden en de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  3. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (5 min. + 30 min. in de oven)
  1. 1 Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en meng er de lijfolie, de bruine suiker, het paprikapoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder, peper en zout onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  2. 2 Doe ondertussen de bulgur in een mengkom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork en kruid met peper en zout.
Afwerking

Meng de pompoen, de spinazie en de rozijnen onder de bulgur. Bestrooi met de pompoenpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kCal
Koolhydraten 87.1 g
Vezels 19.1 g
Vetten 13.2 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

+ 6 maand
Bereiding (20 min.)

1 Schil 100 g butternutpompoen en snij in blokjes. Kook samen met 30 g bulgur en 30 g verse spinazie 15 min. gaar. Giet af.
2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER