Butternutsoep met hartige flensjes

Vlees minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • butternutpompoenen 400 g
  • venkelknollen 1
  • knoflook 2 teentjes
  • uien 1
  • rode pepertjes 1
  • mascarpone 4 eetl.
  • groentebouillon 1 L
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voor de hartige flensjes:
  • chorizo 5 sneetjes
  • zure room 1 eetl.
  • eieren 1
  • melk 0.5 dl
  • boter 2 eetl.
  • zelfrijzende bloem 50 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Schil de pompoen en verwijder de pitten . Snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. - Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes.
  4. - Snipper de ui, het knoflook en het rode pepertje fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 min.
  2. 2 Voeg de venkelblokjes toe en laat enkele min. stoven.
  3. 3 Doe er de pompoenblokjes en de groentebouillon bij. Laat 15 min. koken en mix daarna tot een gladde soep. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. 4 Maak ondertussen de flensjes. Meng de bloem met de helft van het losgeklopt e ei, de zure room en de melk. Roer er de chorizo onder.
  5. 5 Smelt de boter in een pan en bak kleine flensjes (ø 5 cm). Zet opzij en hou warm
Afwerking

Verdeel de soep over de borden. Leg er een fl ensje in en lepel er wat mascarpone bovenop . Werk af met zwarte peper van de molen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 166 kCal
Koolhydraten 6.2 g
Vezels 3.3 g
Vetten 14.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER