Caesarsalade met ansjovis

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • ijsbergsla 1
  • citroensap 1 eetl.
  • knoflook 1 teentjes
  • eieren 2
  • kruidenboter 2 eetl.
  • parmezaan 50 g
  • ansjovisfilets in olie (versmarkt) 70 g
  • broden 2 sneetjes
  • walnotenolie 4 eetl.
  • worcestersaus 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Kook de eieren gedurende 10 min., pel ze en snij in 4.
  2. - Snij het brood in gelijke blokjes.
  3. - Pers het teentje knoflook.
  4. - Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
  5. -Maak met een dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas.
Bereiding (± 10 min.)
  1. 1 Smelt de kruidenboter of lookboter in een braadpan en bak de stukjes brood goudbruin gedurende 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. 2 Meng het citroensap met de walnotenolie, de worcestersaus en het geperste teentje knoflook. Kruid met peper en zout. Meng onder de ijsbergsla.
Afwerking

Verdeel de sla over de borden en schik er de ansjovisfilets en de partjes ei op. Bestrooi met de kaasschilfers en de broodcroutons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kCal
Koolhydraten 11.1 g
Vezels 13.7 g
Vetten 23.9 g
Tip

Deze salade is een grote klassieker en past perfect bij een steak of een stukje gebakken vis.

Variant
U kan van dit slaatje gerust een maaltijdsalade maken door het naar smaak aan te vullen met enkele partjes tomaat, avocado, komkommer, gerookte zalm, stukjes spek, tonijn enz.

Tips en tricks
- Maak de bladeren van de sla eerst los en verwijder eventueel de dikke nerf in het midden. Pas daarna wast u de sla.

- Scheur de sla in plaats van ze te snijden. Zo kan u ze langer bewaren.

- Gekleurde sla is ideaal als bordgarnituur.

- Als u uw sla wat wil opfrissen, laat u de losgemaakte blaadjes even schrikken in ijskoud water. Droog de sla en dien onmiddellijk op.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER