Capellini met quorn, courgette en paprika

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • quornstukjes (versmarkt) 300 g
  • courgettes 1
  • gele paprika's 1
  • rode paprika's 1
  • groene paprika's 1
  • tijm (vers) 10 takjes
  • Parmigiano Reggiano-kaassaus (versmarkt) 400 g
  • provolone (harde kaas) 100 g
  • capellini 400 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • oregano (gedroogd) 2 koffiel.
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • pilipili 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Snij de ongeschilde courgette eerst in schijfjes van 1 cm dik en daarna in 4 stukken.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. - Rasp de provolone grof.
  5. - Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een brede kookpot of wok en bak de (diepgevroren) quornblokjes 3 à 5 min. goudbruin.
  2. Voeg de stukjes courgette en de blokjes paprika toe en laat nog 5 min. bakken. Bestrooi met de gedroogde tijm, de oregano, de pilipili en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en laat nog 3 min. bakken.
  3. Doe er de kaassaus bij, schep goed om en laat goed opwarmen.
  4. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de quornsaus.
Afwerking

Verdeel de pasta over de borden, strooi er de verse tijmblaadjes over en dien op met de geraspte provolone.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 944 kCal
Koolhydraten 91.4 g
Vezels 40.6 g
Vetten 45.2 g
Tip

In plaats van verse paprika’s kan u ook de diepgevroren paprikareepjes gebruiken: dat gaat nog sneller.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER