Carpaccio van sinaasappel en pompelmoes

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • sinaasappelen 2
  • rode pompelmoezen 2
  • passievruchten 4
  • munt (vers) 2 takjes
  • Griekse yoghurt 300 g
  • amandelschilfers 4 eetl.
  • vloeibare honing 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Schil de sinaasappelen en de pompelmoezen tot op het
  3. vruchtvlees met een scherp mes. Snij in flinterdunne plakken en vang het sap op. Doe dat boven een kom.
  4. - Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. - Snipper de munt fijn.
Bereiding (5 min.)
  1. 1 Verdeel de plakken sinaasappel en pompelmoes over 4 borden en doe er in het midden van elk bord de yoghurt bij.
  2. 2 Snij de passievruchten in 2 en verdeel het vruchtvlees over de yoghurt. Strooi er de amandelschilfers over. Werk af met de honing en de fijngesnipperde munt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 246 kCal
Koolhydraten 26.3 g
Vezels 6.7 g
Vetten 12.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER