Cashew-cheesecake met noten en minneola

Dessert meer dan 60 min. 8 personen

Ingrediënten

  • minneola’s 2
  • citroenen 0.5
  • cashewnoten 225 g
  • pecannoten 75 g
  • amandelnoten 75 g
  • kokospoeder 3 eetl.
  • dadels 150 g
  • pure chocolade 50 g
  • agavesiroop 3 eetl.
  • kokosolie 1.5 dl
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. De dag voordien (12 u. weken)
  2. Laat de cashewnoten minstens 12 u. weken in water.
  3. Op het moment zelf (15 min.)
  4. - Giet de cashewnoten af en spoel onder koud water.
  5. - Rasp de chocolade in schilfers.
  6. - Spoel de minneola’s onder heet water en dep goed droog. Rasp de schil van de minneola’s en pers ze.
  7. - Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 20 cm) met bakpapier en sluit de springvorm.
Bereiding (30 min. + 4 u. 30 min. in de koelkast)
  1. 1 Snij de dadels in stukjes. Mix samen met de pecannoten, de amandelnoten en het kokospoeder met de staafmixer tot een plakkerige, grove structuur.
  2. 2 Verdeel het notendeeg over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet minstens 30 min. in de koelkast.
  3. 3 Mix intussen de cashewnoten tot een egale massa. Voeg de kokosolie, het minneolasap, het citroensap, 1/4 van de minneolazeste en de agavesiroop toe. Meng tot een gladde massa.
  4. 4 Haal de taartbodem uit de koelkast. Schep er het cashewnotenmengsel in en strijk glad. Verdeel de rest van de minneolazeste over de taart en bestrooi met de chocoladeschilfers. Zet minstens 4 u. in de koelkast.
Afwerking

Als u de taart 1 u. in de diepvries zet, is ze nog sneller klaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kCal
Koolhydraten 30.3 g
Vezels 10.4 g
Vetten 49.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER