Cashewnotensalsa met boontjes en kaas

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • prinsessenbonen 800 g
  • komkommers 1
  • rode pepertjes 1
  • bieslook (vers) 2 sprietjes
  • kaasblokjes in olie (bokaal) 150 g
  • cashewnoten 70 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Kook de prinsessenbonen 8 min. gaar in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. - Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.
  3. - Schil de komkommer, snij in de lengte middendoor en verwijder de pitjes. Snij in gelijke blokjes.
  4. - Hak het pepertje fijn (als het heel pikant mag zijn, laat u er de pitjes in).
Bereiding (5 min.)
  1. Doe de kaasblokjes met de helft van de olie uit de bokaal in een kom.
  2. Voeg de gekookte prinsessenbonen, de geroosterde cashewnoten, de blokjes komkommer en het pepertje toe. Meng alles.
Afwerking

Werk de salade af met lange sprieten bieslook. Geef er een stukje ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kCal
Koolhydraten 15.5 g
Vezels 15 g
Vetten 35.3 g
Tip

Dit slaatje is ook lekker gemengd met koude pasta.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER