Champignon met pestogehakt en kerstomaat

Aperitiefhapje Minder dan 45 min. 10 prikkertjes

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken (beenhouwerij) 200 g
  • champignons 10
  • kerstomaten 10
  • lente-uitjes 1
  • geraspte parmezaan 2 eetl.
  • pijnboompitten 1 eetl.
  • rode pesto 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (35 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Snipper het lente-uitje fijn en meng samen met de pesto en de pijnboompitten onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
  3. 3 Verwijder het steeltje van de champignons. Vul de champignons met het gehakt. Bestrooi met de parmezaan.
  4. 4 Steek een kerstomaat op een prikkertje en steek vast op een gevulde champignon. Maak zo 10 spiesjes.
  5. 5 Leg de spiesjes in een ovenschaal en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 79 kCal
Koolhydraten 0.6 g
Vezels 5 g
Vetten 6.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER