Chateaubriand met bloemkool-spinaziegratin (Baby eet mee)

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • biefstukken chateaubriand (beenhouwerij) 600 g
  • bloemkolen 1
  • verse spinazie 400 g
  • citroensap 1 koffiel.
  • voorgekookte aardappelschijfjes (versmarkt) 700 g
  • sjalotten 2
  • melk 2.5 dl
  • geraspte emmentaler 100 g
  • boter 3 eetl.
  • bloem 4 eetl.
  • paneermeel 2 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. - Snipper de sjalotten fijn.
  4. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (15 min. + 30 min. in de oven)
  1. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. in lichtgezouten water. Haal de roosjes met een schuimspaan uit de kookpot en bewaar het kookvocht.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de sjalotten glazig. Bestrooi met de bloem en laat even drogen op het vuur. Giet er 5 dl kookvocht van de bloemkool bij en roer tot een gladde saus. Laat even koken en voeg al roerend de melk toe. Laat de saus op een zacht vuur inkoken en roer af en toe. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat nootmuskaat en het citroensap. Roer de geraspte kaas onder de saus.
  3. Smelt 1 eetl. boter in een pan en laat de spinazie slinken op een matig vuur. Giet het vrijgekomen vocht weg.
  4. Vet een ovenschotel in met 1 koffiel. boter en verdeel er de aardappelschijfjes, de bloemkool en de spinazie in laagjes over. Giet de saus over de groenten en bestrooi met het paneermeel. Zet de schotel 30 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Verhit de olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak de biefstukken ± 5 min. aan elke kant.
Afwerking

Verdeel de bloemkool-spinazieschotel over de borden en serveer met de biefstuk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 643 kCal
Koolhydraten 48.3 g
Proteins 55.8 g
Fat 24.8 g
Tip

U kan deze ovenschotel gerust de dag voordien klaarmaken, en op het moment zelf gewoon in de oven zetten.

Baby eet mee (+6 m)
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.
Ingrediënten (1 portie)
- 20 g biefstuk chateaubriand (beenhouwerij)
- 150 g biobloemkool
- 50 g voorgekookte aardappelschijfjes (versmarkt)
- 1 koffiel. plantaardige margarine of olie
Voorbereiding (5 min.)
Verdeel de bloemkool in roosjes.

Bereiding (20 min.)
1. Kook of stoom de bloemkool gaar gedurende 15 min. Voeg de laatste 5 min. de aardappelschijfjes en het vlees toe.
2. Giet alles af en mix fijn. Voeg plantaardige margarine of olie toe en meng goed.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER