Chili con quorn

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 5 personen

Ingrediënten

  • fijngehakte quorn 350 g
  • uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • Griekse pasta (risoni) 400 g
  • maïs (blik) 340 g
  • rode kidneybonen (blik) 400 g
  • tomatenvlees met groenten (bokaal) 690 g
  • kikkererwten (bokaal) 400 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • komijnzaadjes 3 eetl.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. Snipper het knoflook en de uien fijn.
Bereiding (5 min. + 45 min. sudderen)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
  2. 2 Voeg het diepgevroren quorngehakt toe en roer goed.
  3. 3 Doe er het tomatenvlees, de uitgelekte rode bonen, de uitgelekte maïs en de uitgelekte kikkererwten bij. Kruid met de komijn, het paprikapoeder en de cayennepeper.
  4. 4 Dek de stoofpot af en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig om en voeg eventueel wat water toe zodat de chili niet aanbrandt of te droog wordt.
  5. 5 Kook ondertussen de risoni in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Afwerking

Dien de chili con quorn op met de risoni.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 786 kCal
Koolhydraten 117.6 g
Vezels 43 g
Vetten 13.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER