Chili ‘con quorn’

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • fijngehakte quorn 350 g
  • gele paprika's 1
  • rode paprika's 1
  • groene paprika's 1
  • tomaten 8
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • rode kidneybonen (blik) 400 g
  • maïskolfjes (bokaal) 350 g
  • suiker 1 klontjes
  • olijfolie 2 eetl.
  • sojasaus 1 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • tomatenpuree 1 koffiel.
  • basilicum 6 takjes
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • komijnzaadjes 1 koffiel.
  • kaneel 0.5 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper de ui, het knoflook en het basilicum fijn.
  2. - Snij de tomaten in blokjes (pel ze indien u dat wenst).
  3. - Laat de maïs en de bonen goed uitlekken.
  4. - Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie en bak de ui al roerend glazig in de wok.
  2. 2 Voeg het knoflook en de paprikablokjes toe. Kruid met het paprikapoeder, de komijn, de kaneel, het gedroogde basilicum en roerbak gedurende 2 min.
  3. 3 Voeg er de tomatenblokjes aan toe met de tomatenpuree, 1 dl water, het quorngehakt, de sojasaus en het suikerklontje. Laat 10 min. afgedekt sudderen.
  4. 4 Roer er de maïskolfjes en rode bonen onder en laat opnieuw 5 min. sudderen.
  5. 5 Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout en roer er de balsamicoazijn onder.
Afwerking

Verdeel de quornchili over de borden, bestrooi met het verse basilicum en serveer met voorgekookte tarwegraantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kCal
Koolhydraten 27.9 g
Vezels 23.8 g
Vetten 7.4 g
Tip

Sneltip
Gebruik 700 g tomatenblokjes en 300 g paprikareepjes uit de diepvries.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER