Chocolade-banaanmuffins

Dessert minder dan 60 min. 12 muffins

Ingrediënten

  • bananen 2
  • citroensap 2 eetl.
  • eieren 1
  • room 3 dl
  • boter 1 koffiel.
  • zelfrijzende bloem 250 g
  • rietsuiker 125 g
  • chocoladecallets 100 g
  • bakpoeder 1 zakjes
  • zonnebloemolie 4 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de bananen in schijfjes en besprenkel met het citroensap.
  3. - Scheid het eiwit van het eigeel.
Bereiding (± 35 min. + afkoelen)
  1. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
  2. Meng ondertussen de bloem met de suiker en het bakpoeder.
  3. Doe de room in een kom en klop op. Roer er daarna de eidooier onder en klop het eiwit apart op. Meng vervolgens het opgeklopte eiwit onder de room.
  4. Voeg de schijfjes banaan, de zonnebloemolie en de chocoladecallets toe.
  5. Doe het mengsel met bakmeel bij het roommengsel en roer tot u een gladde massa krijgt.
  6. Schep het deeg in ingevette muffin vormpjes
  7. (1 koffiel. boter) en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde
  8. oven. Laat afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kCal
Koolhydraten 35.2 g
Vezels 4.2 g
Vetten 15.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER