Chocoladefondue met fruitspiesjes

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bananen 1
  • abrikozen 4
  • appelen 1
  • aardbeien 4
  • kiwi's 1
  • mango's 1
  • cointreau 5 eetl.
  • vloeibare acaciahoning 2 eetl.
  • munt (vers)
  • Voor de chocoladefondue:
  • witte chocolade 150 g
  • mascarpone 100 g
  • room 1 dl
  • oranjebloesemwater 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij het fruit in stukken en rijg afwisselend van kleur op spiesen. Steek tussen elk stukje fruit een muntblaadje.
  2. - Meng de Cointreau met de honing.
  3. - Strijk de fruitspiesen in met de honingmengeling. Gril de spiesen tot ze licht karamelliseren.
Bereiding (10 min.)
  1. Breek de chocolade in stukken. Doe samen met de room, mascarpone en eventueel het oranjebloesemwater in een pannetje en laat zachtjes opwarmen op de barbecue tot de chocolade gesmolten is.
Afwerking

Dompel de gemarineerde fruitspiesen in de chocoladefondue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kCal
Koolhydraten 59.9 g
Vezels 6.4 g
Vetten 30.8 g
Tip

VARIANT
U kan de Cointreau vervangen door 2 eetl. sinaasappelsap.

- Snij het fruit in niet te kleine blokjes, want op de grill worden kleine stukjes fruit snel compote.

- Hardere fruitsoorten kan u in kleinere stukjes snijden dan zachter fruit. Als het kan laat u de schil eraan, zo blijft het fruit beter een geheel.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER