Chocolademuffins

Dessert minder dan 60 min. 12 muffins

Ingrediënten

  • boter 90 g
  • eieren 1
  • volle melk 330 ml
  • zelfrijzende bloem 310 g
  • purechocoladecallets 200 g
  • cacaopoeder 65 g
  • rietsuiker 185 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 20 à 25 min. in de oven + afkoelen)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. 2 Smelt de boter op een zacht vuurtje.
  3. 3 Meng de gesmolten boter met de zelfrijzende bloem, het cacaopoeder, de rietsuiker, het ei, de melk en de chocoladecallets.
  4. 4 Verdeel het deeg over 12 muffinvormpjes. Plaats ze eventueel in een muffinbakvorm en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
  5. 5 Haal de muffins uit de oven en laat volledig afkoelen.
Afwerking

Geef een leuke toets aan de muffins door ze te versieren met rolfondant en snoep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kCal
Koolhydraten 44.7 g
Vezels 5.7 g
Vetten 14 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER