Citroenmousse met frambozen

Dessert meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • onbehandelde citroenen (bio) 3
  • frambozencoulis (diepvries) 1 zakjes
  • zoete witte wijn 1 dl
  • eidooiers 1
  • room 2.5 dl
  • rietsuiker 60 g
  • gelatine 3 blaadjes
  • vanille-ijs 4 bolletjes
  • basilicum 4 blaadjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Rasp de schil van 1 citroen en pers daarna de 3 citroenen.
  2. - Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water.
  3. - Laat de frambozencoulis volledig ontdooien.
Bereiding (25 min. + 2 à 3 u opstijven in de koelkast)
  1. Verwarm de wijn, het citroensap, de suiker en de eidooier al kloppend tot tegen het kookpunt. Blijf constant roeren met de klopper, het duurt ± 4 à 5 min. en er komt wat schuim op het mengsel. Neem van het vuur.
  2. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het citroenmengsel.
  3. Laat het mengsel volledig afkoelen (± 15 min.) op een koele plaats.
  4. Klop ondertussen de room stijf en schep beetje bij beetje (in 3 stappen) voorzichtig door het citroenmengsel. Schep dan toch stevig om tot een mooi homogeen mengsel. Het blijft vrij vloeibaar, maar dat is normaal.
  5. Vul dessertcoupes of glaasjes voor de helft met het citroenmengsel en laat minstens 2 u opstijven in de koelkast.
  6. Draai de basilicumblaadjes met de holle kant naar boven (zo vormt u ‘bootjes’) en verdeel er wat geraspte citroenschil in.
Afwerking

Haal de citroenmousse uit de koelkast, giet er een laagje frambozencoulis over, schep er een bolletje vanilleroomijs op en versier met een basilicumbootje. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kCal
Koolhydraten 37 g
Vezels 4.9 g
Vetten 23.6 g
Tip

U kan de citroenmousses de dag vooraf klaarmaken tot en met stap 5.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER