Côte à l’os van varken met courgetterijst en yoghurtdressing

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • varkens côtes à l'os (beenhouwerij) 2
  • Voor de courgetterijst:
  • courgettes 1
  • kerstomaten 250 g
  • lente-uitjes 5
  • gember 3 cm
  • rijst 250 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de yoghurtdressing:
  • yoghurt natuur 250 g
  • peterselie (vers) 1 eetl.
  • bieslook (vers) 1 eetl.
  • basilicum 1 eetl.
  • knoflook 1 teentjes
  • kerriepoeder 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
  2. - Snij de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.
  3. - Rasp de gember.
  4. - Snij de kerstomaten in 2.
  5. - Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.
  6. - Meng de ingrediënten van de dressing en kruid met peper en zout.
  7. - Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en de gember glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout.
  8. - Voeg de halve kerstomaten toe en meng de groenten onder de rijst.
Bereiding
  1. Bak de côtes à l’os 7 à 10 min. langs elke kant op een matig warme grill (naargelang de dikte van het vlees).
Afwerking

Snij het vlees in sneetjes van 2 cm en verdeel over de borden. Geef er de courgetterijst en yoghurtdressing bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kCal
Koolhydraten 55.4 g
Vezels 38.4 g
Vetten 20.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER