Courgettesoep met broccoli

minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • pancetta (charcuterie) 8 sneetjes
  • courgetteschijven (diepvries) 400 g
  • broccoliroosjes (diepvries) 400 g
  • uien 1
  • lichte room 1 dl
  • kippenbouillon 1 L
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Snij de ui in grote stukken.
  3. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de sneetjes pancetta over. Zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven tot de pancetta krokant is. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
  2. 2 Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de diepgevroren courgetteschijven en broccoliroosjes toe en laat 2 min. stoven.
  3. 3 Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. 4 Haal van het vuur. Mix de soep en voeg de lichte room toe. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Giet de soep in diepe borden en verkruimel er de krokante pancetta over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 188 kCal
Koolhydraten 6.5 g
Vezels 8.8 g
Vetten 14 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER