Crostini met ricotta met radijsjes

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 12 stuks

Ingrediënten

  • voorgebakken witte stokbroodjes 1
  • radijzen 1 bosjes
  • citroenen 0.5
  • ricotta 250 g
  • peterselie (vers) 1 eetl.
  • bieslook (vers) 1 eetl.
  • dille (vers) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de helft van de radijzen in fijne schijfjes en rasp de andere helft.
  2. - Rasp de schil van de halve citroen (u hebt 1 eetl. nodig) en kook 1 min. in kokend water. Spoel onder koud stromend water en dep droog.
  3. - Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. nodig).
  4. - Snij het stokbrood in sneetjes en gril het.
Bereiding (10 min.)
  1. Meng de ricotta met de geraspte radijzen, de citroenschil, het citroensap en de verse kruiden. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Verdeel het ricottamengsel over de broodjes, leg er de schijfjes radijs dakpansgewijs op en garneer met een takje dille.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kCal
Koolhydraten 13.5 g
Vezels 4.1 g
Vetten 2.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER