Crumble met appel en mango

Dessert Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten als u glutenvrij eet
  • mangoblokjes (diepvries) 150 g
  • appelen 3
  • koude boter 75 g
  • amandelnoten 75 g
  • hazelnoten 50 g
  • vloeibare honing 50 g
  • glutenvrije bloem 75 g
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Snij de ongeschilde appelen in blokjes.
  3. - Hak de hazel- en amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  4. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + ± 30 min. in de oven)
  1. 1 Verdeel de appelblokjes en de diepgevroren mangoblokjes over een ovenschaal.
  2. 2 Maak de crumble: snij de koude boter in klontjes en meng met de bloem, de gehakte noten, de honing en het zout. Wrijf tussen uw vingers tot een grof kruimeldeeg.
  3. 3 Bedek de appel- en mangoblokjes met de crumble en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de crumble
  4. goudbruin kleurt.
Afwerking

Serveer lauw, eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kCal
Koolhydraten 44.5 g
Vezels 7 g
Vetten 33.4 g
Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen.
Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER