Cooking Class: educatief project rond koken en bewegen op school

Cooking Class, een initiatief van Colruyt, is een educatief project over voeding en beweging. Het is vooral bestemd voor leerkrachten en kinderen van de lagere school.

Bekijk het filmpje over Cooking Class en ontdek het enthousiasme van de kleine koks.

Kant-en-klare lespakketten voor leerkrachten van de lagere school

Cooking Class

Cooking Class biedt leerkrachten een gebruiksklaar lesprogramma over evenwichtige voeding en koken en bewegen op school. De lespakketten werden uitgewerkt in samenwerking met een team van leerkrachten en voedings- en bewegingsdeskundigen. Zo werden heel wat recepten op kindermaat uitgewerkt, rekening houdend met de seizoenen. En in het educatief programma zitten ook knutselideeën en informatie over voeding. De lessen sluiten aan bij de doelstellingen van het leerplan van de lagere school.

Slim eten, lekker bezig

Met Cooking Class ontdekken kinderen uit de lagere school verschillende aspecten van voeding en bewegen:

 • Lekker!  
  Kinderen raken vertrouwd met het plezier van koken én eten. Ze ontdekken nieuwe smaken en nieuwe producten. 
 • Gezonder!
  Kinderen leren hoe ze met gezonde ingrediënten variatie kunnen brengen in hun voeding, ook bij tussendoortjes of in de brooddoos. Zo leren ze evenwichtiger eten.
 • Slim!
  Ze komen nog zoveel meer over voeding te weten, bijvoorbeeld welke groenten en fruit in welk seizoen op hun best zijn, en hoe ze voedsel op de juiste manier bewaren.
 • Lekker bewegen!
  Kinderen leren dat regelmatig bewegen belangrijk is voor een gezonde levensstijl. Ze ontdekken dat het ook leuk is om te bewegen en dat ze nadien aandachtiger en met meer plezier weer aan de lessen beginnen.

Kortom, Cooking Class biedt een bron van inspiratie om kinderen het plezier en de voordelen van evenwichtig eten en regelmatig bewegen te laten ontdekken.  

Waarom dit project?

Cooking Class

Als winkelketen, gespecialiseerd in voeding, willen wij onze kennis delen en een evenwichtige voeding promoten. Met Cooking Class richten we ons specifiek tot leerkrachten. We willen hen helpen kennis over voeding en evenwichtig eten door te geven aan kinderen. Zo leren die van kindsbeen af goede gewoontes aan. Daarnaast willen we kinderen op een leuke manier stimuleren om meer te bewegen. Genoeg bewegen draagt namelijk ook bij tot een goede gezondheid.

Meer info en recepten op www.cookingclass.be

Ben je leerkracht en lijkt Cooking Class iets voor jouw leerlingen? Of zit je in de ouderraad van een school en wil je graag meer info?
Ga naar www.cookingclass.be en ontdek er alles over het lesprogramma van Cooking Class.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top