Dikke erwtensoep met gerookte forel

Vis Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte forelfilets 250 g
  • erwten (diepvries) 500 g
  • knolselders 250 g
  • lente-uitjes 4
  • basilicum (vers) 10 blaadjes
  • knoflook 1 teentjes
  • boter 2 eetl.
  • lichte room 2 dl
  • voorgebakken ciabatta's 1
  • visbouillon 2 blokjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Schil de verse knolselder en snij in gelijke stukken.
  3. - Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
  4. - Snipper het knofl ook fijn.
Bereiding (35 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Smelt de boter in een kookpot en stoof de lente-uitjes, de (diepgevroren) stukken knolselder, de diepgevroren erwten en het knoflook 5 min.
  3. 3 Overgiet met 1 L water en voeg de bouillonblokjes toe. Dek af en laat 20 min. sudderen.
  4. 4 Bak ondertussen de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
  5. 5 Snij de forelfi lets in stukjes.
  6. 6 Voeg op het einde van de gaartijd de room en de basilicumblaadjes toe aan de soep en mix glad. Kruid met peper en een beetje zout.
  7. 7 Snij de ciabatta in sneetjes en zet even onder de grill.
Afwerking

Schik enkele stukjes gerookte forel op de soep en serveer met de geroosterde ciabattasneetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kCal
Koolhydraten 53.4 g
Proteins 28.1 g
Fat 20.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER