Dunne lende met gegrilde groenten en krieltjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • dunne lenden met been (beenhouwerij) 1
  • gegrilde groentemix (diepvries) 800 g
  • tijm (vers) 4 takjes
  • krielaardappelen 600 g
  • knoflook 1 teentjes
  • rietsuiker 1 eetl.
  • groentebouillon 3 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • korianderbolletjes 1 eetl.
  • zwartepeperbolletjes 1 eetl.
  • grof zeezout (molen) 1 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Bereiding in de keuken
  2. (15 min. + 10 min. marineren)
  3. 1 Plet de koriander- en zwartepeperbolletjes en meng met het zeezout en de rietsuiker. Bestrijk er de dunne lende aan beide kanten mee en laat 10 min. marineren.
  4. 2 Plet intussen het teentje knoflook met de platte kant van een groot mes.
  5. 3 Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in schijfjes van maximaal 1/2 cm dik. Leg de aardappelschijfjes op een groot vel aluminiumfolie en vouw de randen omhoog. Doe er de groentebouillon, de takjes tijm, het geplette knoflook en het laurierblaadje bij en kruid met zwarte peper en zout. Vouw de papillot goed dicht.
Bereiding (30 min.)
  1. Bereiding op de barbecue
  2. 4 Laat de krieltjespapillot ± 20 min. garen op de rand van een goed hete barbecue.
  3. 5 Bak ondertussen de dunne lende aan beide kanten goudbruin op de barbecue (± 15 min. in totaal voor à point). Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 10 min.
  4. rusten.
  5. 6 Bestrijk een plancha met de olijfolie en zet op de barbecue. Verwarm er de diepgevroren groentemix op en kruid eventueel met zwarte peper en zout.
Afwerking

Snij de dunne lende in sneetjes en serveer met de krielaardappelen en de gegrilde groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kCal
Koolhydraten 50.8 g
Vezels 59.5 g
Vetten 11.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER