Dunne lende met lookboter en krieltjessalade

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • dunne lenden met been (beenhouwerij) 1
  • rucola 100 g
  • krielaardappelen 600 g
  • halfgedroogde tomaten in olie (versmarkt) 12
  • boter (op kamertemperatuur) 100 g
  • olijfolie 5 eetl.
  • lookboterkruiden 1 eetl.
  • grof zeezout (molen)
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding
  1. Bereiding in de keuken (25 min. + afkoelen)
  2. 1 Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 à 25 min. gaar
  3. in lichtgezouten water. Giet af, laat afkoelen en snij middendoor.
  4. 2 Meng de lookboterkruiden onder de zachte boter.
  5. 3 Meng 2 eetl. olijfolie onder de krieltjes en voeg de rucola en de halfgedroogde tomaten toe. Kruid met peper en zout.
  6. Bereiding op de barbecue (30 min.)
  7. 4 Bestrijk de dunne lende met 3 eetl. olijfolie en bak 2 min. aan elke kant op een hete barbecue. Zet het rooster hoger en laat 10 min. verder garen aan elke kant.
  8. 5 Neem het vlees van de barbecue en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 à 10 min rusten. Snij het been van het vlees en snij daarna in gelijke repen. Bestrooi met grof zeezout en serveer met de lookboter en de krieltjessalade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kCal
Koolhydraten 29.1 g
Vezels 31.2 g
Vetten 43.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER