Duo van brochettes met fruitige smaak

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • balletjesbrochettes (beenhouwerij) 4
  • appelen 2
  • peren 2
  • aardappelen 4
  • perzikenchutney (Peach, Mrs. H.S.Ball's) 4 koffiel.
  • Luikse siroop 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. - Kook de aardappelen in de schil in lichtgezouten water
  2. gedurende ± 30 min. Giet af.
  3. - Schil de appelen en de peren. Snij het vruchtvlees in blokjes van 3 bij 3 cm. Steek afwisselend op 4 brochettestokjes en bestrijk met de Luikse siroop.
Bereiding (20 min.)
  1. Verwijder de kern van de aardappelen met een appelboor. Vul de gaatjes op met 1 koffiel. chutney. Hou het verwijderde vruchtvlees van de aardappelen apart.
  2. Snij 1 cm van de uiteindes van het verwijderde vruchtvlees en stop opnieuw in de aardappelen. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie.
  3. Verwarm de balletjesbrochettes ± 2 min. aan elke kant op de grill.
  4. Gril de fruitbrochettes 2 à 3 min. Draai halverwege om.
  5. Verwarm de aardappelen op de barbecue.
Afwerking

Leg een balletjesbrochette, een fruitbrochette en een aardappel op elk bord.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kCal
Koolhydraten 51.6 g
Vezels 24.7 g
Vetten 30.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER