Eendenborst met rodewijnsaus en vruchtenpasteitjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • borstfilets van eend (beenhouwerij) 900 g
  • rode wijn 2 dl
  • kippenbouillon 1.5 dl
  • aalbessengelei 1 eetl.
  • bladerdeegpasteitjes 8
  • halve abrikozen (blik) 400 g
  • appelen 4
  • donkere rozijnen 50 g
  • kaneel 1 mespunten
  • suiker
  • instantsausbinder
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de rozijnen 1 à 2 u weken in 0,5 dl rode wijn.
Bereiding (± 20 min.)
  1. Snij de geschilde appelen en de uitgelekte abrikozen in kleine stukjes. Doe ze met de rozijnen in een kookpan en laat op een zacht vuur gedurende ± 10 min. stoven (de appelstukjes moeten zacht zijn, maar nog geen moes). Voeg er 1 mespunt kaneel en suiker naar smaak bij .
  2. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.
  3. Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).
  4. Haal de borstfilets uit de pan en hou ze warm. Giet het gesmolten vet weg. Giet 1,5 dl rode wijn, de kippenbouillon en de aalbessengelei in de pan en laat 2 min. hevig koken. Bind met Maïzena Express en kruid indien nodig met peper en zout. Intussen hebt u de bladerdeegpasteitjes verwarmd in de oven. Vul ze met de warme vruchten.
Afwerking

Leg de eendenborst met de velkant naar onder en snij in fijne, schuine sneetjes. Geef er hertoginnenaardappeltjes, tagliatelle of kroketten bij, en de vruchtenpasteitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 465 kCal
Koolhydraten 43 g
Proteins 50 g
Fat 6.8 g
Tip

MICROGOLFOVEN (700 W)

Doe de rozijnen, de stukjes appel en abrikoos, de kaneel en de suiker in een microgolfkom en zet afgedekt gedurende 5 min. op volle kracht. Tussendoor eens omscheppen.

Voor DIEPVRIESVLEES

- Voorbereiding: laat de borstfilets van eend ontdooien.

- Stap 2: bak 13 min. met de velkant naar onder.

- Stap 3: bak de andere zijde nog 8 min.

De vruchtenvulling kunt u gerust een paar uur vooraf bereiden. Besprenkel ze in dat geval met wat citroensap (om niet te verkleuren) en dek goed af.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER