Erwtensoep

minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • erwten (diepvries) 400 g
  • preien 150 g
  • uien 1
  • boter 1 eetl.
  • vetarme kippenbouillon 1 L
  • tijm (gedroogd) 1 takjes
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. Snij de ui en de verse prei grof.
Bereiding (25 min.)
  1. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de ui glazig. Roer er de diepgevroren erwten onder en giet er de bouillon bij. Voeg de (diepgevroren) prei, het takje tijm en het laurierblaadje toe.
  2. Dek af en laat 20 min. koken. Verwijder de tijm en de laurier en mix de soep. Leng aan met wat extra kippenbouillon als ze te dik is.
Afwerking

Werk af met zwarte peper en serveer met bruin brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 116 kCal
Koolhydraten 11.6 g
Vezels 6.6 g
Vetten 4.9 g
Tip

U kan deze soep opdienen als winterse maaltijd. Maak er in dat geval een vrij dikke soep van, bv. door 200 g extra erwten toe te voegen. Voeg gebakken spekreepjes of stukjes gerookte worst toe en geef er geroosterd stokbrood bij (besmeer schijfjes stokbrood met kruidenboter of olijfolie en laat lichtjes kleuren onder de ovengrill).

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER