Erwtjes met munt en feta

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • erwten (diepvries) 400 g
  • artisjokbodems (bokaal) 1 bokalen
  • courgettes 1
  • feta (blok) 100 g
  • appelen 2
  • sjalotten 1
  • citroenen 0.5
  • hazelnoten 3 eetl.
  • plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine) 2 dl
  • sojasaus 1 eetl.
  • tuinkruidenbouillon 1 blokjes
  • olijfolie 3 eetl.
  • munt (vers) 5 takjes
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper de sjalot fijn.
  2. - Snij de munt zeer fijn.
  3. - Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met citroensap.
  4. - Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in blokjes.
  5. - Hak de hazelnootjes grof.
  6. - Snij de ongeschilde courgette in blokjes.
  7. - Snij de feta in kleine blokjes.
Bereiding (10 min.)
  1. Verhit de wok en voeg de olijfolie toe. Bak de sjalotsnippers gedurende 1 min.
  2. Voeg de courgetteblokjes, tijm, oregano en cayennepeper toe en roerbak gedurende 4 min.
  3. Voeg de appelen, de munt, de diepgevroren erwtjes, de artisjokbodems, de Alpro soya Cuisine en het verkruimelde bouillonblokje toe. Roerbak gedurende 4 min. Voeg de sojasaus toe en kruid met peper en zout.
Afwerking

Bestrooi met de hazelnootjes en feta en dien op met gebakken rösti.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kCal
Koolhydraten 24.5 g
Vezels 13.6 g
Vetten 26.6 g
Tip

Bij dit gerecht kan u nog een vegetarische schnitzel of, voor de vleeseters, worstjes of kalkoenfilet geven.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER