Everzwijnenragout met butternutpompoen en spinazie

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • everzwijnenragout (beenhouwerij) 1 kg
  • verse spinazie 400 g
  • butternutpompoenen 1
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • aardappelen 4
  • knoflook 3 teentjes
  • uien 1
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • rode wijn 4 dl
  • wildfond (bokaal) 4 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • laurier 3 blaadjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de ui grof.
  3. - Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
  4. - Snij de teentjes knoflook in de lengte in 2.
  5. - Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
Bereiding (1 u. 30 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de everzwijnenragout aan alle kanten goudbruin.
  2. 2 Roer er de ui, het knoflook, de laurierblaadjes en het takje rozemarijn onder en kruid met peper en zout.
  3. 3 Overgiet met de rode wijn en de wildfond en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. 4 Voeg de aardappelen en de pompoen toe en laat nog 20 min. verder garen.
  5. 5 Roer er de pompoenpitten en de spinazie onder en laat de spinazie 2 à 3 min. slinken. Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kCal
Koolhydraten 32.2 g
Vezels 57.9 g
Vetten 16.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER