Exotisch paprikasoepje met eekhoorntjesbrood

Vegetarisch minder dan 60 min. 5 personen

Ingrediënten

  • rode paprika's 500 g
  • courgettes 300 g
  • gedroogd eekhoorntjesbrood 15 g
  • gember 1 cm
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • Knorr-bouillonketeltjes 2
  • tomatenpuree 2 eetl.
  • kokosmelk 165 ml
  • sojasaus 2 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • cayennepeper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snipper de gember, de sjalot en het knoflook fijn.
  2. - Schil de courgette en snij in blokjes.
  3. - Haal de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika’s. Snij in stukjes.
  4. - Week het eekhoorntjesbrood een half uur in heet water. Giet af, maar behoud het weekwater en laat het bezinken. Hou 1,5 dl opzij. Spoel het eekhoorntjesbrood en snij in kleinere stukjes.
Bereiding (25 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Stoof de fijngesnipperde gember, sjalot en knoflook glazig. Voeg de blokjes courgette en paprika toe samen met de tomatenpuree en de bouillonketeltjes. Overgiet met
  2. 1,2 L water en het opzij gehouden weekwater. Laat 20 min. koken.
  3. Mix de soep heel fijn.
  4. Doe er de kokosmelk en het eekhoorntjesbrood bij. Laat even opwarmen en breng op smaak met sojasaus en eventueel wat cayennepeper.
Afwerking

Dien onmiddellijk op. Wilt u de soep later opwarmen, doe dat dan op een zacht vuur en laat niet meer koken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kCal
Koolhydraten 10.9 g
Vezels 3.8 g
Vetten 8.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER