Exotische broodpudding

Dessert meer dan 60 min.

Ingrediënten

  • broden 300 g
  • melk 3 dl
  • koffie 3 dl
  • suiker 150 g
  • eieren 3
  • mangoblokjes (diepvries) 100 g
  • hazelnoten 100 g
  • kaneel 1 snuifjes
  • bloemsuiker 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. (ontdooitijd)
  2. Laat de mangoblokjes oppervlakkig ontdooien.
Bereiding (15 min. + 55 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Breek intussen het brood in grove stukken boven een grote kom.
  3. Warm de melk lichtjes op en roer er de suiker onder. Voeg de koffie toe en giet alles over het brood. Prak met een vork tot een gladde massa. Breng eventueel op smaak met een snuifje kaneel.
  4. Snij de oppervlakkig ontdooide mangoblokjes in kleinere stukjes en hak de hazelnoten grof. Meng onder de broodpudding.
  5. Klop de eieren los met een vork en meng ze ook onder de broodpudding. Giet alles in een ronde cakevorm en zet ± 55 min. in de vorverwarmde oven.
Afwerking

Serveer de broodpudding lauw of koud en bestrooi net voor het opdienen met de bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kCal
Koolhydraten 87.5 g
Vezels 17.5 g
Vetten 23.7 g
Tip

- Hoe harder het brood, hoe beter de broodpudding. Ook de korsten mag u gebruiken. Laat ze iets langer weken in de melk, zodat ze helemaal zacht worden.
- Vervang enkele sneetjes brood door stukjes peperkoek.
- Vervang de hazelnoten door amandelschilfers.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER