Exotische kippenbrochette met pindasaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • dubbele borstfilets van braadkip (beenhouwerij) 2
  • ananassen 0.5
  • komkommers 2
  • kerstomaten 250 g
  • radijzen 1 bosjes
  • koriander 1 plantjes
  • zoete aardappelen 4
  • rietsuiker 5 eetl.
  • azijn 5 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de pindasaus:
  • tomaten 2
  • limoenen 1
  • sjalotten 1
  • pindakaas 4 eetl.
  • ketchup 8 eetl.
  • kokosmelk 165 ml
  • sojasaus 2 eetl.
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • kaneel 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. - Boen de aardappelen schoon en leg ze in een ovenschaal. Bak ze 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Draai ze halverwege om.
  2. - Laat diepgevroren kipfilets oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken van 2 bij 3 cm.
  3. - Snij de halve ananas in de lengte in 4 en elk stuk in driehoekjes van 1,5 cm dik.
  4. - Steek de stukken kip op spiesen afgewisseld met stukjes ananas en kerstomaatjes.
  5. - Snipper de sjalot en de koriander fijn.
  6. - Snij de tomaten in stukjes.
  7. - Snij de komkommers en radijzen in schijfjes.
Bereiding (20 min.)
  1. Breng de azijn samen met de rietsuiker en een snuifje zout zachtjes aan de kook tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen.
  2. Voor de saus: doe de tomatenstukjes samen met de sjalot, het limoen-sap, de pindakaas, de ketchup, de kokosmelk en de sojasaus in een steelpan, en laat 10 min. al roerend sudderen op een zacht vuurtje. Kruid met paprikapoeder, kaneel en peper. Hou warm.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippen-brochettes gedurende 4 à 5 min. langs elke kant.
  4. Meng de komkommer met de radijsjes en de azijn-suikermengeling. Bestrooi met de koriander.
Afwerking

Serveer de kippenbrochettes met de zoetzure komkommersalade, de zoete aardappelen en de pindasaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kCal
Koolhydraten 69.4 g
Proteins 41.2 g
Fat 32 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER