Exotische salade met gemarineerde tofoe

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe (blok) 1 blokken
  • Romeinse slaharten 3
  • avocado's 2
  • mango's 2
  • lente-uitjes 4
  • sojascheuten 100 g
  • cashewnoten 3 eetl.
  • rijstolie 2 eetl.
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • sesamolie 1 eetl.
  • sojasaus 2 eetl.
  • ketjap manis 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min. + 15 min. marineren)
  2. - Snipper de lente-uitjes fijn.
  3. - Snij de Romeinse slaharten in reepjes.
  4. - Maak de marinade: meng de sojasaus, de ketjap, de extra vierge olijfolie en de sesamolie.
  5. - Snij de tofoe in blokjes van 1 cm en meng onder de marinade. Laat 15 min. marineren.
  6. - Snij de avocado’s en de mango’s in blokjes.
Bereiding (15 min.)
  1. Meng de reepjes sla met de sojascheuten, de lente-uitjes en de mango- en avocadoblokjes.
  2. Rooster de cashewnoten mooi bruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.
  3. Verhit de rijstolie in een pan en bak de uitgelekte tofoeblokjes goudbruin. Zet de marinade opzij.
  4. Giet de overgebleven marinade over de salade en meng goed.
  5. Werk de salade af met de gebakken tofoeblokjes en de grofgehakte cashewnoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kCal
Koolhydraten 24.9 g
Vezels 16.5 g
Vetten 39.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER