Exotische staartvis met kleurrijk groentepalet

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • staartvisfilets (diepvries) 4
  • wokgroenten (diepvries) 600 g
  • kerstomaten 200 g
  • limoenen 1
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • gember 3 cm
  • uien 1
  • lichte room 1 dl
  • visfond (bokaal) 2 dl
  • kokosmelk 165 ml
  • olijfolie 2 eetl.
  • kerriepoeder 2 koffiel.
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snij de ui eerst in 2 en daarna in halvemaantjes.
  2. - Snij de gember in flinterdunne staafjes.
  3. - Snipper de koriander fijn (hou enkele blaadjes apart voor de versiering).
  4. - Snij de kerstomaten in 2.
  5. - Snij de limoen in 2. Pers 1 helft uit en snij de andere helft in 4 gelijke partjes.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een brede pan en roerbak de stukjes ui, de staafjes gember en het kerriepoeder 1 min.
  2. 2 Voeg de diepgevroren visfilets, de visfond en de kokosmelk toe. Laat 3 min. onafgedekt sudderen.
  3. 3 Draai de visfilets om en voeg de diepgevroren wokgroenten toe. Laat 5 min. verder sudderen.
  4. 4 Haal de vis uit de pan en snij in hapklare stukjes. Doe ze opnieuw in de pan en voeg de helft van de
  5. fijngesnipperde koriander toe. Laat al roerend 3 min.
  6. sudderen.
  7. 5 Doe er de kerstomaten, de room en de rest van de koriander bij en laat alles nog 1 min. opwarmen. Bind de saus indien nodig lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout.
Afwerking

Verdeel de staartvis en de groenten over de borden. Versier met een partje limoen en een plukje verse koriander. Serveer met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kCal
Koolhydraten 16.1 g
Vezels 37.7 g
Vetten 22.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER