Farfalle met prinsessenbonen, erwten en chipolata

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • chipolata's (beenhouwerij) 600 g
  • erwten (diepvries) 200 g
  • fijne prinsessenbonen 400 g
  • rode paprika's 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • geraspte grana padano 50 g
  • farfalle 400 g
  • kerstomatenpassata (bokaal) 360 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de lente-uitjes fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
  4. - Snij de prinsessenbonen in 2.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Kook de farfalle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. 2 Kook intussen de prinsessenbonen 8 à 10 min. onafgedekt in water. Giet af.
  3. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en de paprika 3 à 5 min. Voeg de prinsessenbonen en de diepgevroren erwten toe en laat nog een paar min. gaar worden. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Meng de passata onder de pasta.
  5. 5 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata’s 2 à 3 min. aan elke kant. Snij de chipolata’s in stukjes.
  6. 6 Doe de chipolata’s en de groenten bij de farfalle.
Afwerking

Bestrooi met de grana padano en het groen van de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 847 kCal
Koolhydraten 89.2 g
Vezels 50.5 g
Vetten 29.7 g
Tip

Baby eet mee
Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter
Bereiding (20 min.)

1 Kook 25 g farfalle ± 15 min. in water. Voeg halverwege de kooktijd 50 g fijne prinsessenbonen en 50 g diepgevroren erwten toe. Giet af.
2 Mix alles en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER