Feestchampignons met scampi’s

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • middelgrote ongepelde tijgergarnalen 'gamba' (diepvries) 12
  • champignons 12
  • mascarpone 150 g
  • kruidenkaas 150 g
  • gevogeltefond (bokaal) 200 ml
  • bieslook (vers) 0.25 plantjes
  • peterselie (vers) 4 takjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt).
  2. - Verwijder de steeltjes van de champignons. Snij de steeltjes in fijne schijfjes.
  3. - Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Vul elk champignonhoedje met kruidenkaas en stop er een scampi in. Schik de gevulde champignons naast elkaar in een ovenschotel en doe er de steeltjes bij. Giet de gevogeltefond in de schotel, dek af en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  2. 2 Doe het kookvocht met de champignonsteeltjes in een steelpannetje en breng even aan de kook. Voeg de mascarpone toe en roer er de fijngesnipperde peterselie en het bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking

Schik op elk bord 3 gevulde champignons en lepel er de saus rond. Serveer met een stukje stokbrood of verse tagliatelle (versmarkt).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kCal
Koolhydraten 4.5 g
Vezels 12.4 g
Vetten 25.5 g
Tip

U kan deze gevulde champignons ook als aperitiefhapjes serveren. Leg dan elke champignon op een klein schaaltje.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER