Flensjes van courgette en parmezaan

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 20 hapjes

Ingrediënten

  • courgettes 2
  • lente-uitjes 5
  • dille (vers) 1 plantjes
  • parmezaan (blok) 40 g
  • eieren 1
  • bloem 6 eetl.
  • paneermeel 4 eetl.
  • olijfolie 5 eetl.
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (30 min.)
  1. Rasp de ongeschilde courgettes en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  2. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.
  3. Rasp de parmezaan en klop het ei los.
  4. Meng alle ingrediënten behalve de olijfolie onder elkaar. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Maak minipannenkoekjes met telkens 1 eetl. beslag en druk even aan.
  6. Bak 3 min. aan elke kant, haal uit de pan en hou warm. Voeg telkens 1 eetl. olijfolie toe tot al het beslag op is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kCal
Koolhydraten 4.3 g
Vezels 2.1 g
Vetten 3.4 g
Tip

In plaats van parmezaan kan u ook verkruimelde feta toevoegen aan het beslag. Dat is ook heel lekker in de courgettebeignets.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER