Fraise melba met meringue

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vanille-ijs 8 bollen
  • aardbeien 250 g
  • frambozen 125 g
  • munt (vers) 1 takjes
  • amandelschilfers 3 eetl.
  • vanillesuiker 1 zakjes
  • meringues 75 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Breek de meringues.
  3. - Snij de aardbeien in 4.
  4. - Mix in een hoge maatbeker de frambozen met de vanillesuiker. Duw de puree door een zeef tot een gladde saus.
  5. - Snipper de blaadjes munt fijn.
  6. - Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Verdeel de meringues over 4 ijscoupes.
  2. 2 Doe in elke ijscoupe 2 bollen ijs.
  3. 3 Voeg de aardbeien toe en lepel er de frambozencoulis over.
  4. 4 Werk af met de amandelschilfers en de munt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kCal
Koolhydraten 58.9 g
Proteins 7.9 g
Fat 20.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER