Frambozen-kokosbavarois met cashewnoten en dadeldeeg

Dessert meer dan 60 min. 8 personen

Ingrediënten

  • frambozen (diepvries) 200 g
  • frambozen 12
  • aalbessen 120 g
  • munt 2 takjes
  • cashewnoten 120 g
  • pecannoten 75 g
  • macadamianoten 75 g
  • medjouldadels 8
  • zachte veenbessen 40 g
  • kokospoeder 150 g
  • vloeibare honing 5 eetl.
  • kokosroom 200 g
  • gelatine 2 blaadjes
  • kokosolie 75 g
  • gemberpoeder 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. De dag voordien (12 u. weken)
  2. - Laat de cashewnoten min. 12 u. weken in koud water.
  3. Op het moment zelf (ontdooitijd + 15 min.)
  4. - Laat de frambozen volledig ontdooien.
  5. - Ontpit de dadels.
  6. - Bekleed de bodem van een bakvorm of ovenschaal met bakpapier.
  7. - Laat de gelatineblaadjes 10 min. weken in koud water.
Bereiding (20 min. + 3 u. in de koelkast)
  1. 1 Doe de pecannoten, de macadamianoten, de dadels, de veenbessen en het gemberpoeder bij elkaar en mix tot een brokkelig deeg.
  2. 2 Verdeel het deeg over de bakvorm of ovenschaal en druk goed aan. Zet 15 min. in de diepvries.
  3. 3 Verhit intussen de kokosolie in een klein steelpannetje. Voeg de ontdooide frambozen en de gelatineblaadjes toe. Laat staan op een zacht vuur tot de gelatine is opgelost.
  4. 4 Voeg de honing, de frambozengelei, de kokosroom en 40 g kokospoeder toe aan de geweekte cashewnoten en mix fijn.
  5. 5 Neem het deeg uit de diepvriezer en giet er de frambozenmengeling over. Laat min. 3 u. opstijven in de koelkast.
Afwerking

Werk de bavarois af met het kokospoeder, de verse frambozen, de aalbessen en de muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kCal
Koolhydraten 26.7 g
Proteins 8.1 g
Fat 48.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER