Frieten van zoete aardappel met champignonbrochette en fetaslaatje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kastanjechampignons 500 g
  • veldsla 150 g
  • lente-uitjes 2
  • zoete aardappelen 3
  • feta (blok) 200 g
  • hazelnoten 15
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • olijfolie 9 eetl.
  • frambozenazijn 1 eetl.
  • Provençaalse kruidenmix 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding
  1. BEREIDING IN DE KEUKEN (15 min.)
  2. 1 Meng 4 eetl. olijfolie met 1 eetl. kruidenmix ‘Country Potatoes’.
  3. 2 Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in lange repen van 1 cm dik. Bestrijk met de gekruide olijfolie.
  4. 3 Snipper de lente-uitjes fijn en prak de feta grof met een vork.
  5. 4 Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng samen met de lente-uitjes onder de feta.
  6. 5 Meng de Provençaalse kruiden onder 2 eetl. olijfolie. Steek de champignons op brochettestokjes en bestrijk ze met de Provençaalse olijfolie.
  7. 6 Meng 3 eetl. olijfolie met de frambozenazijn, de honing, peper en zout.
  8. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  9. 7 Bak de zoete aardappelen ± 5 min. op een matig warme barbecue.
  10. 8 Bak intussen de champignonbrochettes ± 5 min. en draai geregeld om.
  11. 9 Verdeel de veldsla over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Verdeel er de fetamengeling over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kCal
Koolhydraten 24.8 g
Proteins 12.9 g
Fat 36.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER