Fris gekruid tomatenslaatje met maanzaadcroutons

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tomaten 600 g
  • minikomkommers 2
  • basilicum (vers) 2 takjes
  • munt (vers) 2 takjes
  • dragon (vers) 1 takjes
  • rode uien 0.5
  • voorgebakken stokbroden 1
  • maanzaad 2 eetl.
  • olijfolie 7 eetl.
  • rodewijnazijn 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Breek of snij het stokbrood in stukjes van 2 cm en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met
  3. 3 eetl. olijfolie en bestrooi met het maanzaad. Kruid met
  4. peper en zout en bak 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze goed krokant zijn.
  5. 3 Snij intussen de halve rode ui in fijne halvemaantjes. Snij de tomaten in gelijke stukken en de ongeschilde minikomkommers in schijfjes van enkele mm.
  6. 4 Pluk de blaadjes van de takjes munt, dragon en basilicum
  7. en snipper fijn. Meng de verse kruiden met de tomaten, de
  8. rode ui en de komkommerschijfjes.
  9. 5 Meng 4 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn, peper en
  10. zout en besprenkel er het slaatje mee. Bestrooi met de
  11. maanzaadcroutons.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kCal
Koolhydraten 24.1 g
Vezels 5.6 g
Vetten 20.9 g
Tip

Voor nog meer variatie kan u een seizoensslamix en enkele gekookte krieltjes onder het slaatje mengen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER