Fris slaatje van meloen met limoendressing

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Spaanse tapascharcuterie (versmarkt) 110 g
  • meloenen (charentais) 1
  • lente-uitjes 2
  • rucola 80 g
  • limoenen 1
  • rode pepertjes 0.5
  • koriander 0.5 plantjes
  • gepelde, ongezouten pistachenoten 100 g
  • walnotenolie 3 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snij het vruchtvlees van de meloen in kleine, brede driehoekjes.
  2. - Snij de lente-uitjes in schuine stukjes van 1 cm lang.
  3. - Rasp de schil van de limoen (niet het wit), u hebt 1 koffiel. nodig. Pers de limoen.
  4. - Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snij in kleine reepjes.
  5. - Scheur de blaadjes van de koriander en hou de steeltjes apart.
  6. - Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  7. - Maak de dressing: meng het limoensap met de zeste, de walnotenolie, de reepjes peper, 1 eetl. water en de koriandersteeltjes.
Bereiding (15 min.)
  1. Verdeel de rucola over de borden. Schik er de driehoekjes meloen en de charcuterie op. U kan er roosjes of hoorntjes van maken voor een mooiere presentatie.
  2. Bestrooi met de korianderblaadjes, de fijngehakte pistachenoten en de stukjes lente-ui.
Afwerking

Lepel er de limoendressing over en serveer onmiddellijk met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kCal
Koolhydraten 19 g
Proteins 15.5 g
Fat 24.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER