Frisse pastasalade met appelen en rucola

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Griekse pasta (risoni) 200 g
  • radijzen 1 bosjes
  • appelen 1
  • rucola 1 bakjes
  • augurken op azijn (bokaal) 3 eetl.
  • rozijnen (Golden) 2 eetl.
  • citroenen 0.5
  • tuinkruidenbouillon 2 blokjes
  • Voor de kervelvinaigrette:
  • kervel (diepvries) 6 porties
  • olijfolie 3 eetl.
  • walnotenolie 1 eetl.
  • dragonazijn 1 eetl.
  • mosterd op traditionele wijze 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (20 min.)
  1. Laat de kervelbolletjes ontdooien.
  2. Bereid de risone gedurende 13 min. in 3 L kokend water waaraan u 2 bouillonblokjes met fijne tuinkruiden toevoegt. Laat uitlekken en afkoelen.
  3. Verwijder het klokhuis uit de ongeschilde appel. Snij de appel in zeer kleine stukjes. Besprenkel met citroensap.
  4. Snij de augurken in kleine stukjes en de radijzen in vieren. Hak de rucolablaadjes grof.
  5. Meng de risone, de appelstukjes, de radijzen, de augurken, de rozijnen en de gehakte rucola.
  6. Meng in een kleine kom de olijfolie, de notenolie, de dragonazijn, de ontdooide kervel, de mosterd, peper en zout.
Afwerking

Net voor het opdienen, giet u de vinaigrette over de salade. Roer voorzichtig om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kCal
Koolhydraten 46.6 g
Vezels 9.5 g
Vetten 13.1 g
Tip

Variant

U kunt de pasta vervangen door 250 g voorgekookte tarwegraantjes. Voorzie een kooktijd van 15 à 20 min.

Tips

- U kunt de salade daags voordien klaarmaken.

- Maak er een maaltijdsalade van door emmentalerblokjes en reepjes ham toe te voegen.

Pastasalade

Om pastasalades te maken geeft u de voorkeur aan kleine pastavariëteiten (bv. farfalle, spirelli, penne rigate, Griekse pasta, enz.), omdat die goed hun vorm bewaren. Groene en witte tagliatelle zijn ook uiterst geschikt voor salades.
De pasta mag niet te gaar zijn.
In salades wordt uw pasta wat weker als u er mayonaise of vinaigrette bijvoegt.
Onmiddellijk na het koken en uitlekken overgiet u de pasta met wat olie opdat ze niet zou kleven. De pasta moet volledig afgekoeld zijn voor u de salade mengt.
Om uw salade op smaak te brengen gebruikt u lopende mayonaise. Indien nodig lengt u ze aan met water of azijn.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER