Frisse tartaar van witte vis met Hopus

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kabeljauwhaasjes (diepvries) 200 g
  • gerookte forelfilets 125 g
  • radijzen 0.33 bosjes
  • koriander 0.5 plantjes
  • bieslook (vers) 0.33 plantjes
  • zure room 2 eetl.
  • Hopus (sterk blond bier) 0.5 dl
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. ontdooitijd + 5 min.
  2. – Laat de kabeljauw volledig ontdooien en dep droog.
  3. – Snipper het bieslook fijn.
  4. – Snij de radijzen in fijne halvemaantjes.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Snij de kabeljauw in kleine stukjes en prak de forel fijn met een vork. Meng de 2 vissoorten met het fijngesnipperde bieslook en de radijzen. Kruid met peper en een beetje zout.
  2. 2 Meng de olijfolie met de Hopus en de zure room en breng op smaak met peper en zout. Roer het roommengsel onder de tartaar
Afwerking

Verdeel de tartaar over de borden en werk af met blaadjes koriander. Serveer met geroosterd donker brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 162 kCal
Koolhydraten 0.9 g
Proteins 14.9 g
Fat 10.3 g
Tip

– U kan deze tartaar perfect op voorhand klaarmaken. Bewaar hem in de koelkast, ijskoud is hij op z’n best.
– Ook lekker als hapje, bv. op een toastje of in kleine glaasjes.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER