Fruitcoupe met mascarponevla

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • frambozen (diepvries) 125 g
  • perziken 2
  • nectarines 2
  • witte druiven 200 g
  • citroenen
  • mascarpone 250 g
  • room (min. 35 % V.G.) 2 dl
  • bloemsuiker 4 eetl.
  • Voor de afwerking:
  • pure chocolade 60 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (20 min. + 4 u. in de koelkast)
  1. Snij de ongeschilde perziken en nectarines in partjes en halveer de druiven. Rasp de chocolade.
  2. Klop de mascarpone los in een mengkom en klop er de bloemsuiker en het citroensap onder.
  3. Klop de room bijna stijf en schep onder de mascarpone.
  4. Vul 4 coupes: begin met een laagje perzik, nectarine en druif, vervolgens een laagje mascarponevla, diepgevroren frambozen en opnieuw een laagje vla. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Werk af met de geraspte chocolade of amandelschilfers. Zet 4 u. in de koelkast.
Afwerking

Versier eventueel met een blaadje citroenmelisse en een fijn koekje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kCal
Koolhydraten 32.4 g
Vezels 7.3 g
Vetten 47.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER