Fruitige kip kerrie (Baby eet mee)

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • braadkippen (beenhouwerij) 1
  • appelen 3
  • platte peterselie 4 takjes
  • boter 3 eetl.
  • langkorrelrijst 250 g
  • ananasstukjes op sap (blik) 567 g
  • kokosmelk 165 ml
  • bloem 1 eetl.
  • bouillon voor pasta en rijst 1 blokjes
  • kerriepoeder 1 eetl.
  • kippenkruiden 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Verwarm de oven voor op 250 °C.
  3. - Giet de ananasstukjes af en vang het sap op.
Bereiding (20 min. + 1 u 20 min. in de oven)
  1. 1 Leg de braadkip in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  2. 2 Verlaag de temperatuur tot 200 °C en laat nog 30 min. braden. Kruid met de kippenkruiden. Bedruip af en toe met braadvocht.
  3. 3 Dek de kip af met aluminiumfolie en laat nog eens 30 min. braden op 200 °C.
  4. 4 Kook ondertussen de rijst samen met het bouillonblokje in kokend water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
  5. 5 Schil de appelen en snij in blokjes.
  6. 6 Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de appelblokjes goudbruin (hou daarna 2 à 3 eetl. apart voor de afwerking). Voeg de ananasstukjes toe en laat 3 min.mee stoven op een matig vuur.
  7. 7 Bestrooi het fruit met de bloem en roer goed om. Overgiet met het ananassap en de kokosmelk. Kruid met het kerriepoeder en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Mix tot een gladde saus en giet door een zeef. Voeg de opzijgehouden appelstukjes toe en kruid met peper en zout.
Afwerking

Snij de kip in stukken en geef er de kerriesaus en de rijst bij. Werk elk bord af met een takje platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 820 kCal
Koolhydraten 85.2 g
Vezels 46.8 g
Vetten 32.8 g
Tip

U kan dit gerecht volledig vooraf klaarmaken. Op het moment zelf moet u het alleen nog opwarmen.

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

+6 maanden

Bereiding (25 min.)
• Snij 30 g kip heel fijn. Schil 1/2 appel en snij in kleine blokjes. Snipper enkele peterselieblaadjes fijn.
• Kook de stukjes kipfilet en 30 g rijst ± 20 min. in een bodempje water. Voeg na 15 min. de appelblokjes toe.
• Prak alles fijn met een vork en meng er 1 koffiel. plantaardige olie en de fijngesnipperde peterselie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER