Fruitige sabayon

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • nectarines 2
  • perziken 2
  • eidooiers 4
  • bloemsuiker 100 g
  • marsala (Italiaanse likeurwijn) 1 dl
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Schil de perziken als u dat wenst.
  2. - Ontpit de perziken en nectarines. Snij in gelijke, kleine stukjes.
Bereiding (15 min.)
  1. Doe de eidooiers samen met de bloemsuiker en de marsalawijn in een steelpan. Roer stevig door elkaar.
  2. Verwarm au bain-marie (zet de steelpan daarvoor in een kookpot met heet water). Klop de eimengeling stevig tot een luchtige, schuimige massa gedurende 10 à 15 min.
Afwerking

Verdeel het fruit over de glazen en overgiet met de sabayon. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kCal
Koolhydraten 36.2 g
Vezels 3.8 g
Vetten 5.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER