Garnalencocktail

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • noordzeegarnalen (versmarkt) 800 g
  • slamix 100 g
  • kerstomaten 16
  • citroenen 1
  • platte peterselie 2 takjes
  • eieren 4
  • Voor de cocktailsaus:
  • citroensap 1 eetl.
  • mayonaise 2 eetl.
  • ketchup 2 eetl.
  • worcestersaus 1 eetl.
  • cognac 0.5 eetl.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de peterselieblaadjes fijn.
  3. - Snij de sla in fijne reepjes.
  4. - Snij de citroen of limoen in 8 partjes en de kerstomaten in 4.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Kook de eieren 8 à 10 min. hard. Spoel onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat de eieren afkoelen en pel ze. Snij elk ei in 4 partjes.
  2. 2 Meng intussen alle ingrediënten voor de cocktailsaus. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. 3 Hou enkele garnalen opzij voor de afwerking en meng de rest onder de cocktailsaus.
Afwerking

Schik de slareepjes in diepe bordjes of glaasjes en verdeel er de garnalen salade, de partjes ei en de kerstomaten over. Werk af met de overgebleven garnalen, de fi jngesnipperde peterselie en de partjes
citroen of limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kCal
Koolhydraten 6.4 g
Vezels 44.4 g
Vetten 19.9 g
Tip

Voor een originele presentatie: serveer de garnalencocktail in mooie weckpotjes. Geef er een stukje
brood of een zelfgemaakt bladerdeegkoekje bij. Snij daarvoor bladerdeeg in reepjes, bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes. Bak 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER